Lady Huskiesin kausi päättyi tappioon

Huskies / Lady Huskies / Lady Huskiesin kausi päättyi tappioon

Lady Huskiesin kausi päättyi tappioon

Hämeenlinna Lady Huskiesin ensimmäinen kausi naisten Vaahteraliigassa päättyi tappioon. Vierasjoukkue Oulu Northern Lights Voitti viime lauantaina pelatun runkosarjan päätöskierroksen ottelun lukemin 12 – 40 (12 – 12).

Lady Huskies voitti kauden aikana ainoastaan yhden ottelun, mutta oli voittotaistelussa hyvin mukana lähes kaikissa otteluissaan vielä puoliajalla. Kokeneempien liigajoukkueiden rutiini otteluiden puolivälin jälkeen oli debyyttikauttaan pääsarjassa ja 11 vs 11 pelimuodolla pelanneille Hurttanaisille usein liikaa.

Kokonaisuudessaan kausi päättyi kuitenkin positiiviseen huomioon siitä, että joukkue ja sen pelaajat ovat liigatasolle lähes valmiita ja suoritusvarmuutta ja fyysistä harjoittelua lisäämällä myös varsin kilpailukykyisiä.

Kauden aikana esille nousi tukku pelaajia, jotka paransivat suorituksiaan edellisvuosista. Lisäksi ensimmäistä kauttaan pelaavista tulokkaista nousi esiin tulevaisuuden vastuunkantajia. Vanhoista kasvoista Jessi Maunula oli tilastoissa koko sarjan toiseksi paras laitahyökkääjä. Pelinrakentaja Jenni Mölsä löysi Maunulan kerta toisensa jälkeen vapaana. Maunulan lisäksi monella eri pelipaikalla urakoineet Anne Rasilahti ja Merle Ziemann olivat sarjan ehdotonta eliittiä. Ziemann linjapelissä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja Rasilahti keskushyökkääjänä, laitahyökkääjänä sekä puolustuksessa tukimiehen paikalla.

Tulokkaista hyviä suorituksia esitti linjapelaaja Eveliina Ylivarvi, joka toimi myös joukkueen potkaisijana. Runkosarjan viimeisessä pelissä kentälle marssi myös toisen polven jenkkifutari, kun vasta 14-vuotias Emilie Arkko debytoi aikuisten sarjoissa. Laitahyökkääjänä pelannut Arkko on maajoukkueesta, Helsinki Roostersista sekä Rovaniemi Artic Circle Starsista tunnetun takapuolustaja Peter Arkon tytär. emilie aloitti amerikkalaisen jalkapallon harrastamisen viime syksynä Huskiesin junioreissa ja pelasi alkukaudesta U15 -junioreiden SM-sarjassa.

Lauantaina pelattu ottelu oli päävalmentaja Teemu Lahden viimeinen joukkueen peräsimessä. Uuden päävalmentajan haku on käynnissä parhaillaan.

Lady Huskies vetäytyy hetkeksi harjoittelutauolle ja jännittämään maajoukkueleirille kutsuttujen pelaajien puolesta valintoja syksyn Ruotsi -otteluun.

Artikkelikuvassa vasta 14 -vuotias Emilie Arkko juoksemassa kentälle hyökkäyksen avauskokoonpanossa. (Kuva: Anu Hakkarainen).

Lady Huskies – Northern Lights 12 – 40 (12 – 12)

1. neljännes:
0–6 Anna-Reetta Juntunen 42-jaardinen juoksu (lisäpiste epäonnistui)
6–6 Anna Koskela 2-jaardin juoksu (lisäpiste epäonnistui)

2. neljännes:
12-6 Jessi Maunula 12-jaardinen kiinniotto, heitto Jenni Mölsä (lisäpiste epäonnistui)
12–12 Juntunen 54-jaardinen kiinniotto, heitto Tiina Ylikorkala (lisäpiste epäonnistui)

3. neljännes:
20-12 Natalia Blomster 40-jaardinen juoksu (lisäpiste 2 pt S Kokkonen)
26–12 Juntunen 45-jaardinen juoksu (lisäpiste epäonnistui)

4. neljännes:
32-12 Juntunen 10-jaardinen juoksu (lisäpiste epäonnistui)
40–12 Blomster 40-jaardinen juoksu (lisäpiste 2 pt Blomster)

Recent Posts

Etsi Huskies.fi sivustolta

Asko_Steelerssfu hit