Huskies nuoret voittamassa PM-kultaa

Huskies / Juniorit / Huskies nuoret voittamassa PM-kultaa

Huskies nuoret voittamassa PM-kultaa

Viikonloppuna Tanskan Vejlessä pelattiin amerikkalaisen jalkapallon Pohjoismaiden mestaruudesta. Amerikkalaisen jalkapallon Pohjoismaiden mestaruuskisat U17-ikäluokassa päättyivät suomalaisjuhliin.

Hämeenlinnan Huskiesista mukana Leijona-joukkueessa oli puolustuksen takakentällä pelannut Riku Arkko, hyökkäyksen linjassa Roni Knuuttila ja pelinrakentajana Samuli Töyry.

Perjantaina Suomi kohtasi rakkaan vastustajansa Ruotsin.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja hyökkäyksen koordinaattori Jason Thomasin mukaan juoksupelit olivat todella tiiviitä, kahden sisemmän laitahyökkääjän ja kolmen keskushyökkääjän  muodostelmasta linjamiehistö jyräsi Ruotsin sivuun ja keskushyökkääjät rynnivät suoraviivaisesti jaardeja.

Vejlen stadionin kenttä oli haastavassa kunnossa ja se aiheutti liukastelua molemmissa joukkueissa ja oman haasteensa peliin toi liukas, kimpoileva ja kurainen pallo.

Ruotsi kukistui tiukan ottelun jälkeen lukemin 16-12 (9-12).

Lauantaina Suomi kohtasi finaalissa isäntämaa Tanskan. Aivan kuten välierässä Ruotsia vastaan, Suomen aloitus oli vahva. Taskan hyökkäys pysyi Suomen pihdeissä koko ottelun ajan. Finaalissa nähtiin upeaa yhteistyötä koko Suomen joukkueelta. ”Vejlen veljet” pelasivat hyvin yhteen.  Pelinrakentaja Samuli Töyryn ja hyökkäyksen linjan loistava peli sekä upea Leijona-puolustus toi Suomelle PM-kullan. Suomi kukisti Tanskan lukemin 12-31 (6-17)

Finaaliottelun arvokkaimmaksi pelaajasi Suomen joukkueesta valittiin Huskiesin Samuli Töyry.

Edellisen kerran Suomi voitti PM-kultaa U17-sarjassa neljä vuotta sitten.

Suomen ja Tanskan jälkeen kolmanneksi sijoittui Ruotsi, joka kaatoi Norjan pronssiottelussa.

U17 PM-kisojen lopullinen järjestys.

  1. Suomi
  2. Tanska
  3. Ruotsi
  4. Norja

Kuva Alexandra Naumanen

Recent Posts

Etsi Huskies.fi sivustolta

LadiesMicky_Kyei_BirgitKra